Континент за откривање

 - Европа е еден од седумте континенти во светот. Другите се Африка, Северна и Јужна Америка, Антарктикот, Азија и Австралија/Океанија.
Европа се протега од Арктикот на север, па дури до Средоземно Море на југ, како и од Атлантски Океан на запад до планината Урал (во Русија) на исток. 


Дали знаете?

Творецот на поимот РОБОТ е чешкиот писател Крел Чапек